niedziela, 3 marca 2013

BISZKOPT.

Biszkopt tak zrobiony zawsze się udaje. Trzeba tylko
 przestrzegać, aby wszystkie składniki miały jednakową temperaturę.
Składniki:
6 jajek, ile zaważą tyle cukru,
ile zaważy 4 jajek - tyle mąki,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
 Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na pianę dodając
 szczyptę soli. Żółtka połączyć z cukrem, zmiksować
dodając mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
 Następnie ubite białka, lekko mieszając.                     
Wlać do gotowej formy, pokrytej papierem do pieczenia. Piec
w temperaturze 180 stopni C, około 30-40 minut, dla pewności
sprawdzić słomką.  Biszkopt  przełożyć bitą śmietaną i owocami,
 ewentualnie dowolną masą.
 Polać roztopioną czekoladą na parze lub inną polewą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz