środa, 13 marca 2013

Sernik z brzoskwiniami.

3 jajka,
1 puszka brzoskwiń,
1 cukier waniliowy,
1/2 kg sera twarogowego zmielonego,
1 budyń waniliowy,
2 łyżki zimnego mleka,
5 dkg rodzynek,
4 łyżki cukru,
1 paczka biszkoptów.
Ubijamy 3 żółtka z cukrem, aż będą jasne. Oddzielnie
3 białka ze szczyptą soli na pianę. Do miski wkładamy
ser, budyń, mleko i mieszamy, następnie ubite żółtka i
pianę z białek. Na końcu wcześniej opłukane rodzynki,
teraz oprószone mąką.
Do wyłożonej pergaminem foremki w kształcie serca,
układamy biszkopty, potem pocięte w paski brzoskwinie,
a na nie masa serowa. Jeśli forma jest w kształcie serca,
 układamy brzoskwinie na wierzchu po brzegach formy.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 stopni C.
Pieczemy aż nabierze złotego koloru, a patyczek będzie suchy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz